Home / Köşe Yazıları / ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

Spread the love

Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Ülkemizin ve Bölgemizin yıldızı olup ağız, çene ve diş bölümlerinde başarılı tedaviler yapılmaktadır. Fakülte, Dekan Prof. Dr. Serdar Toroğlu idaresinde bir ekip çalışması ile önemli çalışmalara imza atmaktadır.  Kızımın, ortodonti tedavisi gördüğü ve çene ameliyatı olduğu Fakülteyi yakından tanımak imkânı buldum. Hastalara gösterilen yakın ilgi ve alaka takdire şayandır. Fakülteyi sizlere de tanıtmayı, kendime bir vazife olarak gördüm. 

TARİHÇE
Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 3 Nisan 1993 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuştur. Bu karar, 3 Mayıs 1993 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Fakülte; 1995/1996 eğitim öğretim yılında 21 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlamış olup, 1997 Şubat ayından itibaren hasta kabul etmeye başlamıştır. İlk faaliyet göstermiş olduğu “Tıp Fakültesi Temel Bilimler Binası”, Rektörlük Tarafından Geçici olarak Diş Hekimliği Fakültesi’ne tahsis edilmiştir. 1997 – 2011 yılları arasındaki klinik hizmetlerini aynı binada devam ettiren Diş Hekimliği Fakültesi; kaynak yetersizliği ve hastalara verilen hizmetlerin yetersiz kalması üzerine, 2011 yılı son çeyreği itibariyle yeni binasında faaliyete geçmiştir ve kapasite artırımıyla daha fazla sayıda hastaya tedavi olanağı sağlamaya çalışmaktadır.

Ç.Ü Diş Hekimliği Fakültesi, 25 Nisan 2006 tarihinde muayene ve tedavi hizmetleri alanında ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini devlet üniversiteleri arasında tüm bölümleriyle alan ilk fakültedir. Yeni binasında hasta kapasitesini artıran Diş Hekimliği Fakültesi, 127 Unitiyle (hasta koltuğu) günlük yaklaşık 350 – 500 hastaya hizmet imkânı sağlanmakta olup; kuruluş tarihinden bu yana tedavi gören toplam hasta sayısı 150.000’i bulmaktadır. Ayrıca Ç.Ü Diş Hekimliği Fakültesi, 2010 yılında Çukurova Kalkınma Ajansından TR62-09-03 No’lu Entegre Hastane Otomasyon Sistemi (EHOS) isimli projeyi kazanmış olup, bu projeyi Eylül 2011 tarihi itibariyle hizmet vermeye başlanan yeni binasında faaliyete sunmuştur.

İlerici, yenilikçi, başarılı, tıbbi açıdan yeterli donanıma sahip diş hekimleri ile sürekli gelişen ve iyileştirilen muayene ve tedavi hizmetleri sunan ve uluslar arası düzeyde tanınan bir Diş Hastalıkları Hastanesi olma vizyonuna sahip olan Ç.Ü Diş Hekimliği Fakültesi, Muayene ve Tedavi Hizmetlerinde; hasta memnuniyetine yönelik, sürekli gelişerek iyileşen sağlık hizmeti sunmaya kendini adamış bulunmaktadır. Bu amaca ulaşabilmek için hizmetlerin her aşamasında en yüksek kaliteyi güvence altına alacak etkin bir kalite sisteminin kurulması ve sürekliliğinin sağlanmasını amaç edinmiştir.

Fakültede,  Ç.Ü Sağlık Bilimleri Enstitüsüne bağlı olarak, aşağıdaki 8 Anabilim Dalında Doktora ve Uzmanlık eğitimleri verilip hasta bakılmaktadır;

Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı : Röntgen çekimi, Genel Ağız ve Diş muayenesi, Tedavi Planlamasının yapılması
Periodontoloji Anabilim Dalı : Diş eti hastalıkları tedavisi,İmplant  tedavileri, Diş taşı temizlikleri
Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı : Dentoalveolar Cerrahi, Diş Çekimleri, Dental İmplant Cerrahisi, Kemik ve yumuşak doku yetersizliklerinin greftler veya diğer cerrahi teknikler ile onarımı, Ağız, Diş ve Çene patolojilerinin teşhis ve tedavileri, Çene-yüz deformitelerinin tamiri, Temporomandibuler Eklem  (TME) Hastalıklarının teşhis ve tedavisi, Çene kemikleri kırıklarının cerrahi tedavisi
Restoratif Diş Tedavisi  Anabilim Dalı : Restoratif Diş Tedavisi  Anabilim Dalı, Kanal tedavileri, Dolgu, Diş tedavileri
Endodonti Anabilim Dalı : Kanal tedavileri, Dolgu, Diş tedavileri
Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı : Protez yapımı, Köprü tedavisi, Damak yapımı
Pedodonti Anabilim Dalı (Engellilerin ve 16 yaşından küçük çocukların diş tedavileri): Diş taşı temizliği, Dolgu, Kanal tedavileri, Diş çekimi
Ortodonti Anabilim Dalı : Diş teli tedavisi, Çene ameliyatları
FAKÜLTEDE KURUMLARA GÖRE TEDAVİ UYGULAMALARI

Fakültenin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşması olup, SGK’ lı hastalar ücretsiz tedavi olabilmektedir. (Protez katılım ücreti hariç, çalışanlar ve emekliler için farklılıklar gösterebilir.)

Yeşil kartlı hastalar Ağız Diş Sağlığı Merkezlerinden sevk alarak ücretsiz tedavi olabilmektedir. (Protez katılım ücreti hariç )

Herhangi bir sosyal güvencisi olmayan hastalar Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) tarifelerinden ücretli olarak tedavi olabilmektedir.

18 yaşından sonra başlayan Ortodontik tedaviler ve Endikasyon dışı İmplant tedavileri SGK tarafından karşılanmaz.

                             T  E  Ş  E  K  K  Ü  R

Kızım Latife Göksu, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde başarılı bir çene ameliyatı geçirmiştir. Yoğun iş temposuna rağmen bize zaman ayıran Çukurova Üniversitesi Rektörü Değerli Kardeşim Prof. Dr. Mustafa Kibar Hocama, Doç.Dr. Filiz Kibar Hanımefendiye, hastamızın tüm tedavilerini her aşamasında yakından takip eden Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Toroğlu Hocama, zor bir ameliyatı başarı ile gerçekleştiren Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Emre Benliday Hocama ve Çalışma Arkadaşlarına, ameliyata hazırlık çalışmalarında hiç bir fedakarlıktan kaçınmayan Ortodonti Ana Bilim Dalı Arş.Gör. Dt. Gülçin İnal Kalkan Hanımefendiye, Anestezi Bölümü Doktor ve Görevlilerine, Hemşire ve Hastabakıcılara yakın ilgi ve alakalarından dolayı şükranlarımı sunuyorum.

About Hatay Haber

Hatayın Nabzı https://www.hatayinnabzi.com/

BU HABERİ OKUMAK İSTERMİSİNİZ?

Hain darbeciler…

Spread the love 12 Eylül 1980 öncesinde, Koalisyon Hükumetleri iş başında oldular.Ülkemiz hiç iyi yönetilemedi. …

Bir yanıt yazın