Ahrazoğlu, Hatay ilinin sorunlarını TBMM gündemine taşımaya devam ediyor.
MHP Hatay Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Mehmet N. Ahrazoğlu, Hatay ilinin sorunlarını araştırmak ve bu sorunlara çare bulmak adına vermiş olduğu Meclis araştırması önergesi üzerinde Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz aldığı konuşmasına, “Suriye’deki iç savaş ve meydana gelen göç, Suriye’ye sınırı olan bölge coğrafyasını etkilemiştir. Suriye’yle 277 km sınırı olan Hatay ilimiz Suriye’deki iç karışıklardan en çok etkilenen illerin başında gelmektedir. Hatay ili 2016 yılı itibarıyla 1 milyon 555 bin 165 kişilik nüfusa sahip olup ülkemizin 13’üncü büyük şehridir.” şeklinde başlamıştır.
Hatay ilinin toprakları itibarıyla yüzde 54,7’sinin tarım arazisi olduğunu ifade eden Ahrazoğlu, “Yoğun tarımın yapıldığı Amik Ovası’nda yazın kuraklık, kışın ise sel baskınlarından dolayı çiftçiler verim alamamaktadır. Hatay, genellikle tüm çiftçilerin sulama için kullandıkları elektrik enerjisinden ve sulama ücretlerinden muzdariptir. Üretim girdisi olarak kullanılan akaryakıt ve diğer maliyetlerin yüksek olması büyük sıkıntılara yol açmaktadır. Ürün hasadı döneminde, özellikle pamuk, buğday, mısır gibi ürünlerin üretildiği dönemde yurt dışından yapılan ithalat ve bu ithalatlara konulmayan fonlar dolayısıyla çiftçiler mağdur edilmektedir, tefecinin eline düşürülmektedir. Ayrıca, on beş yıllık iktidarınız döneminde, Sayın Bakanımız da buradayken -Bakanımız gitmiş- Menzelet Barajı’nın hâlâ bitirilememiş olması, set yüksekliğinin tamamlanmaması, set yüksekliğine bağlı olarak kanalların yapılamaması, kapalı devre sulamaya alınmaması ve buna bağlı olarak Reyhanlı Barajı’nın desteklenmemesi gibi Amik Ovası’nın tamamen sulanmasını sağlayacak bu yatırımların da bir an önce bitirilmesi gerekmektedir.” dedi.
Hatay Milletvekili Mehmet N. Ahrazoğlu; Hatay’ın hem ticareti hem de turizmi açısından çok önemli olan Hatay sahil yolunun tamamlanamadığını ifade ederek, “Belen-Şekere’den başlayarak sonraki çevre yolu ile Arsuz ve Samandağ-Çevlik bağlantısının muhakkak yapılması ve bir an önce tamamlanması Hatay’ın turizmine ve ticaretine katkı sağlayacak. Ancak maalesef bitirilememiştir, bitirilmesi de meçhul bir durumdadır.” şeklinde açıklama yapmış ve Payas’ta Demir Çelik sektöründeki işçilerin mağduriyetine devletin sahip çıkması gerektiğini belirterek, “Yerel yönetimler, Suriye’yle ilgili göçlerden dolayı yerel halka yardım yapma ve mevcut görevlerini yapma konusunda zorlanmaktadır. Bu göçlerden dolayı yerel yönetimlere de yardımların gönderilmesi elzemdir. Ayrıca, Hatay’da “Medeniyetler Bahçesi” temasıyla düzenlenecek olan EXPO 2021 için Hatay’a gerekli katkıların muhakkak devlet tarafından yapılması Hataylılar tarafından beklenmektedir.” açıklamasını yapmıştır.