Home / Hatay / Arsuz / Arsuz Gülcihan Sahiline Acil Müdahale Edildi, Dalga Kıran İhtiyacı Gündemde

Arsuz Gülcihan Sahiline Acil Müdahale Edildi, Dalga Kıran İhtiyacı Gündemde

Hatay’ın Arsuz ilçesine bağlı Gülcihan sahilinde şezlongların su altında kalmasıyla birlikte Hatay Büyükşehir Belediyesi anında müdahale etti. Sahildeki şezlonglar toplanarak geçici önlemler alındı. Ancak, yapılan müdahalelerin uzun vadeli bir çözüm sunmadığı ve sahilin kalıcı olarak korunması için daha kapsamlı bir çalışma gerektiği belirtildi.

Uzmanlar, sahilin bu tür olumsuzluklardan korunabilmesi için dalga kıran yapılmasının elzem olduğunu vurguluyor. Dalga kıran inşa edilmediği takdirde, deniz seviyesinin yükselmesiyle aynı sorunların yeniden yaşanabileceği ve mevcut altyapının tekrar zarar görebileceği ifade ediliyor.

Şu an için dalga kıran inşası konusunda somut bir adım atılmış değil. Ancak, bölge halkı ve uzmanlar, bir an önce harekete geçilerek sahilin korunması için dalga kıran yapılmasının kaçınılmaz olduğunu belirtiyor.

About Hatay Haber

Hatayın Nabzı https://www.hatayinnabzi.com/

BU HABERİ OKUMAK İSTERMİSİNİZ?

arsuz kaymakamı

Arsuz’ta Eğitim Hamlesi: Kaymakam Eroğlu’ndan Okul İnşaatlarına Yakın Takip

Hatay’ın Arsuz ilçesinde yapımı süren okul projeleri yeni eğitim dönemine hazırlanıyor. Kaymakam Fatih Eroğlu, Akçalı …