Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), kentteki sosyal ve kültürel hayatı canlandırmaya devam ediyor. HBB’nin vatandaşların mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sunmak amacıyla hayata geçirdiği Akademi Hatay Hayat Boyu Öğrenme Programı meyvelerini verdi. Yıl boyunca kurslarda eğitim gören kursiyerlerin büyük bir emek ve titizlikle hazırladığı el sanatı eserleri, muhteşem bir sergi serisiyle Hatay halkıyla buluşuyor.
3-8 Haziran Tarihlerine Dikkat!
Kursiyerlerin eğitim süreçleri boyunca edindikleri becerileri gözler önüne serecek olan büyük sergi maratonu, 3-8 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Hatay’ın tam 10 farklı ilçesinde eş zamanlı olarak kurulacak olan özel stantlar, el emeği ürünlerin sergilenmesine ev sahipliği yapacak.
Ziyaretçiler, geleneksel el sanatlarından modern tasarımlara kadar çok geniş bir yelpazede, farklı branşlarda üretilen nadide çalışmaları yakından inceleme şansı bulacak.
“Üretimi Desteklemeye ve Yaygınlaştırmaya Devam Edeceğiz”
Sergiye ilişkin HBB yetkililerinden yapılan açıklamada, bu tür faaliyetlerin vatandaşların sosyal, kültürel ve sanatsal gelişimleri açısından taşıdığı öneme vurgu yapıldı. Nitelikli eğitim hizmetlerini şehrin her noktasına yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirten yetkililer; üretimi teşvik eden kurs faaliyetlerinin hız kesmeden devam edeceğini müjdeledi.
Tüm Hataylılar Davetli!
HBB, el emeğinin ve üretimin gücünü hissetmek, kursiyerlerin heyecanına ortak olmak ve birbirinden özel eserleri yerinde görmek isteyen tüm Hataylıları 10 ilçede kurulacak olan sergi alanlarına davet etti.

Hatay Haber, Hatay Haberleri Hatayın Nabzı