Home / Genel / 2021 Tüm Emekliler Sendikası Başkanı Çankaya : “Emeklilerden iktidara kırmızı kart”

2021 Tüm Emekliler Sendikası Başkanı Çankaya : “Emeklilerden iktidara kırmızı kart”

Spread the love

2021 Tüm Emekliler Sendikası İskenderun Şubesi Başkanı Mustafa Çankaya, üyeleri adına yaptığı açıklamada, toplumda en çok yoksullaşan kesimin, işsizlerden sonra emeği karşılığında ücretli çalışanlar ve emekliler olduğunu vurguladı. Çankaya; “İktidarların uyguladığı politikalar sonucu her geçen gün daha da yoksullaşan biz emekliler örgütlenme girişimlerimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Ancak her seferinde iktidar kendi yargısını kullanarak sendikalarımızı kapatıp, örgütlülüğümüzü boşa çıkarmak ve etkisizleştirmek istemektedir. İktidar, başta Emekliler, Emekli olmaya hak kazanıp ta emekli yapılmayan EYT’liler, asgari ücretli işçiler, kamu çalışanı ve tarım emekçileri gibi kesimlerin ve demokratik haklarının yanında değil, karşısında yer alıyor. Şimdi de yaklaşan seçim vaatleriyle bizleri aldatarak oyumuzu alma planlarını yapmaya heveslenen bir anlayışı ortaya koymaktadır. Yani yine bizleri yok sayan ve memleketi perişan eden politikalarını sürdürmek istemektedirler. Ancak yağma yok, ezildiğimiz ve dışlandığımız yeter, artık insanca ve onurluca yaşamak istiyoruz, bu yüzden kanmayacağız, aldanmayacağız, susmayacağız, Direneceğiz” diye konuştu.


Bayram ikramiyelerinin de yetersiz olduğunu kaydeden Çankaya; “2018 yılında 1.000 lira olarak zorunlu ve istemeseler de yürürlüğe sokulmuş bulunan ve yılda iki defa ödenen Bayram ikramiyelerimiz, geçen bayram komik ve asla kabul etmediğimiz 100 lira gibi bir sadaka zammı eklenmesiyle 1.100 liraya çıkartılıp bizler sözde avutulmaya çalışılmıştık. Ancak son aylarda ve yaşamımızın her alanında önlenemez ve adeta biz emeklilere cehennem hayatı yaşatan pahalılık yani zamlı koşullarla baş başa kaldığımızda, önceki yıllardan bu yana veriyoruz dedikleri Emekli İkramiyelerinin, artık yılda 4 maaş tutarında uygulanmasının bir zorunluluk olduğunu ısrarla ve önemle beklediğimizi haykırıyoruz” dedi.


Emeklilerin taleplerinin iktidar tarafından görmezlikten ve duymazlıktan gelindiğini söyleyen Çankaya; “Bizi yok sayan ve dışlayan AKP Saray iktidarına yapılacak ilk seçimde sandıkta oylarımızla gerekli tepkimizi koyacağız, bu konuda kararlıyız. Bizler kimseden icazet beklemiyor ve hak etmediğimiz bir talebi istemiyoruz, yeter artık; haykırışlarımıza kulaklarınızı tıkayamaz, görmezlikten gelemezsiniz. Bizlere sadaka niteliğinde sözde ikramiye adı altında bir uygulama yapamazsınız, dörtte üçümüzün açlık sınır altında, hatta asgari ücretin de altında maaşlara mahkum edemezsiniz! 20 yıldan bu yana yaptıklarınıza yeter diyoruz, düşün artık bizlerin yakasından, bu emekçi halk ta, bu memleket de rahat bir nefes alsın. Sermayeye değil halka bütçe istiyoruz. Emeklileri bayramda çocuklarına, torunlarına karşı mahcup eden 13 milyonu aşkın emeklileri görmek istemeyen iktidara bizlerde kırmızı kart gösteriyoruz” şeklinde konuştu.
Açıklamaya katılan emekliler, temsili olarak iktidara ellerindeki kırmızı kartı gösterdiler.

About Nevzat Kurt

BU HABERİ OKUMAK İSTERMİSİNİZ?

Özçelik-İş’te Muhtarlarla Siyaset Üstü Memleket Buluşması

Spread the love İskenderun Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Kekeç ve mahalle muhtarları, Özçelik İş …

Bir yanıt yazın