12 Ekim 2026, Pazartesi Künye İletişim Reklam
SON DAKİKA
🌡️ —
Döviz yükleniyor…
Hassa

ZEYTİNOBA’DAKİ ASIRLIK ÇINARI HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN BAKIMA ALINDI

Sebahattin SARI · 16 Ağustos 2017 · 1 dk okuma ·1.057 görüntülenme
ZEYTİNOBA’DAKİ ASIRLIK ÇINARI HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN BAKIMA ALINDI

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), Hatay’ın sahip olduğu tarihi değerlere sahip çıkmak için tüm imkânları seferber ediyor.
HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, Hassa’nın önemli simgelerinden biri olan Zeytinoba Mahellesi’nde asırlardır kök salan çınar ağacınabakım çalışması gerçekleştirdi. Bakım çalışmaları kapsamında tarihi ağacın suyuna ve besinine ortak olarak direncini zayıflatan bitkiler söküldü. Ağacın köklerinin hava alabilmesi için çapalama ve gübreleme yapıldı.
HBB ekipleri bakım çalışmalarının devamında ilaçlama işlemi de gerçekleştirerek ağaca zarar verebilecek tüm etmenlerin ortadan kaldırıldığını bildirdi.

Paylaş: X Facebook WhatsApp
Sebahattin SARI

Hatay'ın Nabzı Genel Yayın Yönetmeni ve Yazı İşleri Müdürü. Hatay ve ilçelerinden belediye, valilik ve resmi kurum kaynaklı haberleri hazırlar; yayın ilkeleri ile düzeltme politikasının uygulanmasından sorumludur. İletişim: info@hatayinnabzi.com

İlgili Haberler

Bir Cevap Yazın