Gündem Haberleri | Hatay Haber, Hatay Haberleri https://www.hatayinnabzi.com Hatayın Nabzı Sat, 25 Dec 2021 15:47:43 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.4.3 Belen de Tır Yangını https://www.hatayinnabzi.com/belen-de-tir-yangini/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=belen-de-tir-yangini https://www.hatayinnabzi.com/belen-de-tir-yangini/#respond Sat, 25 Dec 2021 15:47:39 +0000 https://www.hatayinnabzi.com/?p=5952 Belen Antakya yolu üzerinde belirlenemeyen bir nedenden ötürü tır alev aldı. Çevrede paniğe neden olan yangın olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına aldı.

The post Belen de Tır Yangını first appeared on Hatay Haber, Hatay Haberleri.]]>

Belen Antakya yolu üzerinde belirlenemeyen bir nedenden ötürü tır alev aldı. Çevrede paniğe neden olan yangın olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına aldı.

The post Belen de Tır Yangını first appeared on Hatay Haber, Hatay Haberleri.]]>
https://www.hatayinnabzi.com/belen-de-tir-yangini/feed/ 0
İSKENDERUN’DA ORMAN YANGINI https://www.hatayinnabzi.com/iskenderunda-orman-yangini/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=iskenderunda-orman-yangini https://www.hatayinnabzi.com/iskenderunda-orman-yangini/#respond Tue, 27 Oct 2020 12:56:04 +0000 https://www.hatayinnabzi.com/?p=5896 Hatay’ın İskenderun ilçesi Sarıseki mahallesi organize sanayi üzerindeki ormanlık alanda belirlenemeyen bir nedenden ötürü yangın çıktı. Yangının sanayi bölgesi üzerinde daire çizerek ilerlemesi vatandaşlarda paniğe neden oldu. Yangını itfaiye ekipleri kontrol altına almaya çalışıyor.

The post İSKENDERUN’DA ORMAN YANGINI first appeared on Hatay Haber, Hatay Haberleri.]]>

Hatay’ın İskenderun ilçesi Sarıseki mahallesi organize sanayi üzerindeki ormanlık alanda belirlenemeyen bir nedenden ötürü yangın çıktı.

Yangının sanayi bölgesi üzerinde daire çizerek ilerlemesi vatandaşlarda paniğe neden oldu. Yangını itfaiye ekipleri kontrol altına almaya çalışıyor.

The post İSKENDERUN’DA ORMAN YANGINI first appeared on Hatay Haber, Hatay Haberleri.]]>
https://www.hatayinnabzi.com/iskenderunda-orman-yangini/feed/ 0
İSKENDERUN’DA CANLI BOMBA SALDIRISI https://www.hatayinnabzi.com/iskenderunda-canli-bomba-saldirisi/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=iskenderunda-canli-bomba-saldirisi https://www.hatayinnabzi.com/iskenderunda-canli-bomba-saldirisi/#respond Mon, 26 Oct 2020 19:01:31 +0000 https://www.hatayinnabzi.com/?p=5883 Hatay İskenderun Fener Caddesinde polislerle çatışmaya giren terörist kendini patlatarak infilak etti. Patlamada ilk belirlemelere göre herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Patlamanın şiddetti İskenderun’un her yerinden duyulurken olay yerine bir çok itfaiye, polis ve sağlık ekibi yönlendirildi. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. “ Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği 2 teröristten  biri takip …

The post İSKENDERUN’DA CANLI BOMBA SALDIRISI first appeared on Hatay Haber, Hatay Haberleri.]]>

Hatay İskenderun Fener Caddesinde polislerle çatışmaya giren terörist kendini patlatarak infilak etti. Patlamada ilk belirlemelere göre herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Patlamanın şiddetti İskenderun’un her yerinden duyulurken olay yerine bir çok itfaiye, polis ve sağlık ekibi yönlendirildi.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. “

Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği 2 teröristten  biri takip sonucunda İskenderun da etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada bir patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Operasyon devam etmektedir. kamuoyu bilgilendirilecektir.

Yeni gelişme: Diğer kaçan terörist’te etkisiz hale getirilmiştir

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. ”

The post İSKENDERUN’DA CANLI BOMBA SALDIRISI first appeared on Hatay Haber, Hatay Haberleri.]]>
https://www.hatayinnabzi.com/iskenderunda-canli-bomba-saldirisi/feed/ 0
BELEN SARIMAZI MAHALLESİNDE YANGIN https://www.hatayinnabzi.com/belen-sarimazi-mahallesinde-yangin/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=belen-sarimazi-mahallesinde-yangin https://www.hatayinnabzi.com/belen-sarimazi-mahallesinde-yangin/#respond Fri, 09 Oct 2020 09:23:27 +0000 https://www.hatayinnabzi.com/?p=5869 Hatay’ın Belen ilçesine bağlı sarımazı mahallesinde ormanlık alanda başlayan yangın rüzgârın etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Bazı evlere sıçrayan yangın vatandaşlarda tedirginlik yarattı. Yangının yerleşim yerlerine yakın olması nedeniyle bazı vatandaşlar dumandan etkilendi. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans ekibi sevk edildi. Yangının Arsuz nardüzü mahallesi tarafına sıçradığı bilgisi veridi.

The post BELEN SARIMAZI MAHALLESİNDE YANGIN first appeared on Hatay Haber, Hatay Haberleri.]]>

Hatay’ın Belen ilçesine bağlı sarımazı mahallesinde ormanlık alanda başlayan yangın rüzgârın etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Bazı evlere sıçrayan yangın vatandaşlarda tedirginlik yarattı. Yangının yerleşim yerlerine yakın olması nedeniyle bazı vatandaşlar dumandan etkilendi. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans ekibi sevk edildi. Yangının Arsuz nardüzü mahallesi tarafına sıçradığı bilgisi veridi.

The post BELEN SARIMAZI MAHALLESİNDE YANGIN first appeared on Hatay Haber, Hatay Haberleri.]]>
https://www.hatayinnabzi.com/belen-sarimazi-mahallesinde-yangin/feed/ 0
HATAY AKTİF GAZETECİLER CEMİYETİN’DEN BAŞKAN SAVAŞA ZİYARET https://www.hatayinnabzi.com/hatay-aktif-gazeteciler-cemiyetinden-baskan-savasa-ziyaret/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=hatay-aktif-gazeteciler-cemiyetinden-baskan-savasa-ziyaret https://www.hatayinnabzi.com/hatay-aktif-gazeteciler-cemiyetinden-baskan-savasa-ziyaret/#respond Mon, 05 Oct 2020 07:59:46 +0000 https://www.hatayinnabzi.com/?p=5865 Hatay Aktif Gazeteciler Cemiyeti yönetimi, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç . Dr Lütfü SAVAŞ ‘ ı ziyaret etti. Oldukça samimi bir sohbet ortamının olduğu ziyarette Hatayspor ve Hatay’ın sorunları konuşuldu . Hatay Aktif Gazeteciler Başkanı Serkan KÖYBAŞI ve yönetim kurulu üyelerini Hbb spor kompleksinde misafir eden Savaş , Hatayspor’ un son transferler ile transferi kapattığını, …

The post HATAY AKTİF GAZETECİLER CEMİYETİN’DEN BAŞKAN SAVAŞA ZİYARET first appeared on Hatay Haber, Hatay Haberleri.]]>
HATAY AKTİF GAZETECİLER CEMİYETİN’DEN BAŞKAN SAVAŞA ZİYARET

Hatay Aktif Gazeteciler Cemiyeti yönetimi, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç . Dr Lütfü SAVAŞ ‘ ı ziyaret etti. Oldukça samimi bir sohbet ortamının olduğu ziyarette Hatayspor ve Hatay’ın sorunları konuşuldu . Hatay Aktif Gazeteciler Başkanı Serkan KÖYBAŞI ve yönetim kurulu üyelerini Hbb spor kompleksinde misafir eden Savaş , Hatayspor’ un son transferler ile transferi kapattığını, ligde kalıcı olmak istediklerini belirtti.

The post HATAY AKTİF GAZETECİLER CEMİYETİN’DEN BAŞKAN SAVAŞA ZİYARET first appeared on Hatay Haber, Hatay Haberleri.]]>
https://www.hatayinnabzi.com/hatay-aktif-gazeteciler-cemiyetinden-baskan-savasa-ziyaret/feed/ 0
CHP’LİLERDEN BAŞKAN ASAF GÜVEN’E TEŞEKKÜR ZİYARETİ https://www.hatayinnabzi.com/chplilerden-baskan-asaf-guvene-tesekkur-ziyareti/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=chplilerden-baskan-asaf-guvene-tesekkur-ziyareti https://www.hatayinnabzi.com/chplilerden-baskan-asaf-guvene-tesekkur-ziyareti/#respond Wed, 30 Sep 2020 10:31:37 +0000 https://www.hatayinnabzi.com/?p=5860 CHP Arsuz İlçe yöneticileri,gençlik kolları ve meclis uyelerinden oluşan grup Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven’i makamında ziyaret etti. CHP Arsuz İlçe Teşkilatı yönetiminden İlçe Başkan Yardımcısı Tahir Yetkin ,yönetim kurulundan Yunus Çoğun, , Gökhan Ünlü, Necati Ulus CHP Arsuz Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Keskin ,başkan yardımcısı Kıymet Uçar, CHP Arsuz Meclis Üyeleri Kamil Bülent Keskin …

The post CHP’LİLERDEN BAŞKAN ASAF GÜVEN’E TEŞEKKÜR ZİYARETİ first appeared on Hatay Haber, Hatay Haberleri.]]>

CHP Arsuz İlçe yöneticileri,gençlik kolları ve meclis uyelerinden oluşan grup Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven’i makamında ziyaret etti.

CHP Arsuz İlçe Teşkilatı yönetiminden İlçe Başkan Yardımcısı Tahir Yetkin ,yönetim kurulundan Yunus Çoğun, , Gökhan Ünlü, Necati Ulus CHP Arsuz Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Keskin ,başkan yardımcısı Kıymet Uçar, CHP Arsuz Meclis Üyeleri Kamil Bülent Keskin ve Hamdan Demirkan, Arsuz Belediye Başkanı Dr Asaf Güven’i ziyaret ederek, ilçe teşkilat binasının bitirilmesine sunduğu katkılarından dolayı teşekkür ettiler.

Yeni CHP Arsuz İlçe Teşkilat binasının bitirilmesinde önemli destek veren Güven’e teşekkür eden CHP heyeti,Güven’in vermiş olduğu ciddi destekten dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.Başkan Güven’de CHP için her zaman elinden geleni yaptığını,bundan sonrada yapmaya devam edeceğini belirtti.

The post CHP’LİLERDEN BAŞKAN ASAF GÜVEN’E TEŞEKKÜR ZİYARETİ first appeared on Hatay Haber, Hatay Haberleri.]]>
https://www.hatayinnabzi.com/chplilerden-baskan-asaf-guvene-tesekkur-ziyareti/feed/ 0
SAMANDAĞ’IN KURTERES MAHALLESİNDE TRAFİK KAZASI https://www.hatayinnabzi.com/samandagin-kurteres-mahallesinde-trafik-kazasi/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=samandagin-kurteres-mahallesinde-trafik-kazasi https://www.hatayinnabzi.com/samandagin-kurteres-mahallesinde-trafik-kazasi/#respond Mon, 24 Aug 2020 07:48:33 +0000 https://www.hatayinnabzi.com/?p=5774 Samandağ’ın Kurteres Mahallesinde meydana gelen bir trafik kazasında bir kişi ağır olarak yaralandı. Sabah saatlerinde meydana gelen olayda bir motosiklet ile bir arabanın karıştığı kazada motosiklet sürücüsü ağır yaralandı. Olayı gören vatandaşların haber vermesi üzerine gelen 112 acil servis ekibi yaralıya olay yerinde ilk müdahalesi yapıldıktan sonra hastaneye kaldırıldı.

The post SAMANDAĞ’IN KURTERES MAHALLESİNDE TRAFİK KAZASI first appeared on Hatay Haber, Hatay Haberleri.]]>

Samandağ’ın Kurteres Mahallesinde meydana gelen bir trafik kazasında bir kişi ağır olarak yaralandı.

Sabah saatlerinde meydana gelen olayda bir motosiklet ile bir arabanın karıştığı kazada motosiklet sürücüsü ağır yaralandı. Olayı gören vatandaşların haber vermesi üzerine gelen 112 acil servis ekibi yaralıya olay yerinde ilk müdahalesi yapıldıktan sonra hastaneye kaldırıldı.

The post SAMANDAĞ’IN KURTERES MAHALLESİNDE TRAFİK KAZASI first appeared on Hatay Haber, Hatay Haberleri.]]>
https://www.hatayinnabzi.com/samandagin-kurteres-mahallesinde-trafik-kazasi/feed/ 0
SAMANDAĞ CEMAL GÜRSEL MAHALLESİNDE YANGIN https://www.hatayinnabzi.com/samandag-cemal-gursel-mahallesinde-yangin/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=samandag-cemal-gursel-mahallesinde-yangin https://www.hatayinnabzi.com/samandag-cemal-gursel-mahallesinde-yangin/#respond Mon, 24 Aug 2020 06:23:50 +0000 https://www.hatayinnabzi.com/?p=5761 Samandağ’ın Cemal Gürsel Mahallesinde Meşhur market karşında bir evde sabah saatlerinde belirlenemeyen bir nedenden ötürü yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangını büyümeden kontrol altına aldı. İş yerlerine çok yakın olan yangın bölgede bulunan esnafları tedirgin etti. Evde maddi hasar meydana gelirken, herhangi bir can ya da yaralanma meydan gelmedi. İtfaiye ekipleri yangın söndürme çalışmalarına devam ediyor.

The post SAMANDAĞ CEMAL GÜRSEL MAHALLESİNDE YANGIN first appeared on Hatay Haber, Hatay Haberleri.]]>

Samandağ’ın Cemal Gürsel Mahallesinde Meşhur market karşında bir evde sabah saatlerinde belirlenemeyen bir nedenden ötürü yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangını büyümeden kontrol altına aldı. İş yerlerine çok yakın olan yangın bölgede bulunan esnafları tedirgin etti. Evde maddi hasar meydana gelirken, herhangi bir can ya da yaralanma meydan gelmedi. İtfaiye ekipleri yangın söndürme çalışmalarına devam ediyor.

The post SAMANDAĞ CEMAL GÜRSEL MAHALLESİNDE YANGIN first appeared on Hatay Haber, Hatay Haberleri.]]>
https://www.hatayinnabzi.com/samandag-cemal-gursel-mahallesinde-yangin/feed/ 0
TÜM DÜNYA BU KEÇİYİ KONUŞUYOR https://www.hatayinnabzi.com/tum-dunya-bu-keciyi-konusuyor/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=tum-dunya-bu-keciyi-konusuyor https://www.hatayinnabzi.com/tum-dunya-bu-keciyi-konusuyor/#respond Thu, 20 Aug 2020 13:49:47 +0000 https://www.hatayinnabzi.com/?p=5757

The post TÜM DÜNYA BU KEÇİYİ KONUŞUYOR first appeared on Hatay Haber, Hatay Haberleri.]]>
https://www.hatayinnabzi.com/tum-dunya-bu-keciyi-konusuyor/feed/ 0
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Halk TV’de yayınlanan Konuşalım adlı programın canlı yayın konuğu oldu. https://www.hatayinnabzi.com/hatay-buyuksehir-belediye-baskani-doc-dr-lutfu-savas-halk-tvde-yayinlanan-konusalim-adli-programin-canli-yayin-konugu-oldu/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=hatay-buyuksehir-belediye-baskani-doc-dr-lutfu-savas-halk-tvde-yayinlanan-konusalim-adli-programin-canli-yayin-konugu-oldu https://www.hatayinnabzi.com/hatay-buyuksehir-belediye-baskani-doc-dr-lutfu-savas-halk-tvde-yayinlanan-konusalim-adli-programin-canli-yayin-konugu-oldu/#respond Mon, 17 Aug 2020 12:16:08 +0000 https://www.hatayinnabzi.com/?p=5707 Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Halk TV’de yayınlanan Konuşalım adlıprogramın canlı yayın konuğu oldu.Kent gündemine dair önemli açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, program sunucusu Fatma Nur Ak’ınsorularına da samimiyetle cevap verdi.2021 yılında gerçekleşecek olan Expo hakkındaki düşüncelerini paylaşarak programa başlayan BaşkanSavaş, “Pandemi sürecinden dolayı dünyadaki birçok büyük organizasyon ya ertelendi ya da iptal …

The post Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Halk TV’de yayınlanan Konuşalım adlı programın canlı yayın konuğu oldu. first appeared on Hatay Haber, Hatay Haberleri.]]>

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Halk TV’de yayınlanan Konuşalım adlı
programın canlı yayın konuğu oldu.
Kent gündemine dair önemli açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, program sunucusu Fatma Nur Ak’ın
sorularına da samimiyetle cevap verdi.
2021 yılında gerçekleşecek olan Expo hakkındaki düşüncelerini paylaşarak programa başlayan Başkan
Savaş, “Pandemi sürecinden dolayı dünyadaki birçok büyük organizasyon ya ertelendi ya da iptal edildi
ancak biz hazırlığımızı yapmaya devam ediyoruz. Pandemi devam eder ve Expo heyeti erteleme kararı
alırsa bunu da saygı ile karşılarız. Hem Antakya hem de İskenderun bölgesindeki alanlarımızda çalışmalar
tüm hızıyla devam ediyor. İskenderun bölgesindeki alanımızı kasım sonu, Antakya bölgesindeki alanımızı
aralık sonunda bitirmeyi planlıyoruz” dedi.
EXPO’NUN ŞEHRİMİZİN TİCARETİNE VE TURİZİMİNE DİNAMİZM GETİRMESİNİ
AMAÇLIYORUZ

Expo alanları hakkında da önemli bilgiler paylaşan Başkan Savaş, “Toplam 350 dönümlük alan içerisinde
yapacağımız organizasyonda 2 milyon misafiri ağırlamayı hedefliyoruz. Bu alanlar kalıcı olacak. Expo
sonrası da hem şehrimize hem de vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edecek. Expo’nun şehrimiz
ticaretine ve turizmine dinamizm getirmesini amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Başkan Savaş, Hatay’ın UNESCO onaylı mutfağı hakkında da düşüncelerini paylaştı. Hatay mutfağının 601
farklı yemek ve tatlı çeşidine sahip olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Savaş, “Topraklarımızda yaşamış on
üç medeniyetin bize bıraktığı miraslardan biri de mutfak kültürü. UNESCO tarafından onaylı bu
zenginliğimizi dünyayla paylaşmak istiyoruz. Bunun için hem yurt içinden hem de yurt dışından
insanlarımızı şehrimize davet ediyor ve yemeklerimizi tatmaya davet ediyoruz. Hem Suriye savaşının hem
de pandeminin olumsuz etkisini üzerimizden atarak şehrimizin ticaretine, turizmine katkı sağlamak
istiyoruz” dedi.
Başkan Savaş ayrıca UNESCO tarafından tescil bekleyen başka lezzetlerinin de olduğunu sözlerine ekledi.
Hatay’ın çok renkli yapısının barış, huzur ve sevgi yaydığını belirten Başkan Savaş, bu renkli yapının kendi
içinde hiçbir zaman sıkıntı yaşamadığını ve tüm iyi günleri birlikte kutladığını da ifade etti.
Tarihinde ilk kez Süper Lig’e yükselen Hatayspor’un başarısı ve gelecek sezonun planlaması da programda
konuşuldu.
ŞAMPİYON HATAYSPOR’UN BAŞARISI MASAYA YATIRILDI

Hatayspor’un 53 yıllık tarihinde hep ikinci ve üçüncü liglerde boy gösterdiğini hatırlatan Başkan Savaş,
“On bir buçuk yıllık belediye başkanlığı sürecimde Hatayspor’a her zaman destek oldum. Takımımız
üçüncü lige düşmek üzereyken sahip çıktık. O günden bu yana geçen süre zarfında hep yukarıyı hedefledik.
Ve 4 yıl içerisinde Süper Lig’e çıktık. Titizlikle, disiplinle birleştirici güç olarak bu başarıyı elde ettik.
Şimdiki hedefimiz de 2-3 yıl içinde Avrupa’da mücadele etmek. Genç teknik ekibe sahibiz. Altyapı
çalışmalarımız devam ediyor. Gençlerimizi ve A Takımımızı bir araya getirecek bir projemiz var. Sayın
Valimiz ve milletvekillerimiz bu konuda bize destek oluyor. Takımızı şu anda Erzurum’da yeni sezona
hazırlanıyor. Aramıza yeni katılan arkadaşlar oluyor. İyi yoldayız ve Süper Lig’de kalıcı olmak istiyoruz”
diyerek taraftarlara gurur duyacakları bir takım izletmeyi hedeflediklerini ifade etti.
Başkan Savaş programın ilerleyen dakikalarında Hatay Büyükşehir Belediyesinin pandemi sürecindeki
çalışmaları hakkında da bilgi verdi.
Pandemi sürecinde Dünya Sağlık Örgütü ve Bilim Kurulu kararlarına uygun hareket ettiklerini belirten
Başkan Savaş, “Özellikle 65 yaş üstü ve 20 yaş altı hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını gidermek için büyük
çaba sarf ettik. Şehrimizdeki tüm toplu taşıma araçlarını periyodik aralıklarla dezenfekte ettik. İhtiyaç sahibi
ailelere temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri kartları dağıttık. Sosyal Marketlerimiz aracılığıyla giyim,
gıda gibi ürünleri ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdık. CHP’li diğer büyükşehir belediyelerle dirsek teması
halindeydik. Aldığımız ortak kararları kendi şehrimizde uyguladık” dedi.
Hatay’daki vaka artışının komşu illerdeki gibi çok olmadığını belirten Başkan Savaş, ildeki vaka sayısının
300-400 civarında olduğunu belirtti.
HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN PROJELERİ KONUŞULDU
Başkan Savaş, Hatay büyükşehir Belediyesinin altyapı ve üstyapı çalışmaları hakkında da düşüncelerini
paylaştı. Hatay’ın büyükşehir statüsüne alındıktan sonra var olan eksikliklerini giderme noktasında
altyapıya büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Savaş, “Büyükşehir olana kadar şehrimizde sadece iki
tane arıtma tesisi vardı. 6 yıl içerisinde 9 tane arıtma tesisi yaptık. Kaderine terk edilen Asi Nehri’ni yeniden
canlandırdık. Asi Nehri tertemiz akıyor. Amik Ovası’nda bir tane bile arıtma tesisi yokken şu anda sadece
ovada 5 tane arıtma tesisi yaptık. Hala altyapı yapmaya devam ediyoruz. 2017 yılında altyapıya en çok
yatırım yapan belediye olduk. Bu sene de böyle olacağını düşünüyorum. Bu sene 700 milyon liralık altyapı
yatırımı yapacağız. HADO projemiz devam ediyor. Akdeniz’den yeteri kadar faydalanamadığımız için bu
projeyi hayata geçireceğiz” diyerek hiçbir çalışmanın pandemi sürecinden etkilenmediğini ifade etti.
KIRSAL KALKINMA MODELİ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK
Başkan Savaş, kırsal kalkınma ile ilgili hayata geçirdiği ve geçireceği projeler hakkında da konuştu. Kırsal
kalkınmaya can suyu olacak desteklere devam edeceklerini ifade eden HBB Başkanı, “Desteklerimiz devam
edecek ancak asıl amacımız kırsal bölgede yaşayan vatandaşlarımızın kendi kendilerine yetebilecek hale
getirmek. Üreticilerimiz gün geçtikçe fakirleşiyor. Çünkü ürünün yetiştirilme sürecindeki her şey
zamlanıyor. Hal böyle olunca köyden kente göç kaçınılmaz oluyor” dedi.
Tarımsal kalkınma projelerindeki amaçlarının üreticinin kazanması olduğunu ifade eden Başkan Savaş, “Bu
atılımı kooperatifler ve şirket aracılığıyla yapacağız. 52 kooperatifimiz var. Tarımı endüstriyle
buluşturacağız. Amacımız üreticimizin kazanması ve kendi köyünü, toprağını terk etmemesi. 2-3 yıl sonra
bu projemiz birçok şehre örnek olacak. Yerel kalkınma modelini başlatıp herkese rol model olacağız” dedi.
Hatay’a ait GDO’suz ata tohum ali bayır ve karakılçık buğdaylarının üretimine katkı sağlayarak da yerelden
kalkınmaya önemli bir katkı sağladıklarını ifade eden Başkan Savaş, “Başlattığımız “Doğal Yaşam ve
Üretim Çiftlikleri” projemiz kapsamında şehrimize özgü ve GDO’suz ali bayır ve karakılçık buğdaylarını
toprakla buluşturduk. Şimdi de bunun karşılığını alıyoruz. Toplam 60 dönümlük arazide buğday ektik.
Amacımız bu ürünleri çoğaltarak ülkemizde yaygın hale getirmek. Biz istiyoruz ki çocuklarımız GDO’suz,

sağlıklı ve organik ürünler tüketsin. Ektiğimiz buğdayların vitamin değeri çok yüksek ve birçok hastalığa
faydası var” şeklinde konuştu.
Başkan Savaş izleyicilerden gelen sorulara da cevap verdi. Köy ve yayla yollarının Hatay Büyükşehir
Belediyesi ile beton asfaltla tanıştığını ifade eden Başkan Savaş, Teleferik Projesi ile ilgili çalışmalarının
devam ettiğini de sözlerine ekledi.

The post Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Halk TV’de yayınlanan Konuşalım adlı programın canlı yayın konuğu oldu. first appeared on Hatay Haber, Hatay Haberleri.]]>
https://www.hatayinnabzi.com/hatay-buyuksehir-belediye-baskani-doc-dr-lutfu-savas-halk-tvde-yayinlanan-konusalim-adli-programin-canli-yayin-konugu-oldu/feed/ 0